Kelkáposzta sajttal
2008.05.20. 18:27
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 12 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, só, törött bors.
Elkészítése:
A megtisztított, jól megmosott kelkáposztát majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, levét kissé kicsavarjuk és a leveleket szétrakjuk.
Megvajazott lábaskában 2-3 levelet szétterítünk, megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk reszelt sajttal, erre ismét kellevelet tertünk és a fenti módon ízesítve megszórjuk reszelt sajttal,s ezt ismételjük, míg a kelkáposzta tart. Tetejére kelkáposztaleveleket rakunk, ezt megöntözzük a tejföllel, megszórjuk zsemlemorzsával és a visszamaradt reszelt sajttal, elmorzsoljuk rajta a vajat és középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük, tetejét megpirítjuk. Azonnal, forrón tálaljuk.
|