Kelkáposzta sütőben sütve
2008.05.20. 19:43
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 6 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, 6 dkg paradicsompüré konzerv, só, törött bors, citromlé, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott kelkáposztát majdnem puhára megfőzzük gyengén sózott vízben, majd leszűrve lecsepegtetjük, kihűtjük és kicsavarjuk, a leveleket szétrakjuk.
Közben a paradicsompüréhez hozzákeverjük a reszelt sajt felét, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis csomó finomra vágott zöldpetrezselyemmel és egy kevés citromlével ízesítjük és jól összekeverjük.
Ezután egy tűzálló tálat vagy kis lábast megkenünk vajjal és a kelkáposzta leveleket úgy teregetjük szét benne, hog 1-1 sor levél közé egyenletesen elosztjuk az ízesített paradicsompürét. Tetejére dupla sor kelkáposzta kerüljön.
Ekkor egy kis tálkában habverővel összekeverjük a tejfölt a tojásokkal, megsózzuk, kissé borsozzuk és ráöntjük a kelre. Megszórjuk a visszamaradt reszelt sajttal és középmeleg sütőben - inkább felső lángon, hogy piruljon - kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Forrón tálaljuk.
|