Rántott kelkáposzta - gombával töltve
2008.05.20. 20:07
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 15 dkg gomba, 3 db tojás 20 dkg zsír, 10 dkg zsemlemorzsa, só, törött bors, zöldpetrezselyem, liszt, hagyma.
Elkészítése:
A szép, nagy levelű kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk és gyengén sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, jól kinyomkodjuk a levét és szitán szétterítjük, megsózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát megtisztítjuk, jól megmossuk és tormareszelőn lereszeljük. Kissé állni hagyjuk, majd a levét kicsavarjuk.
Most egy serpenyőben 3 dkg zsírban egy kis fej apróra vágott hagymát megpirítunk, beletesszük a kicsavart gombát és megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csomó finomra vágott zöldpetrezselyemmel, megpirítjuk.
Közbenegy tojást felütünk, megsózzuk, villával jól felverve ráütjük a gombára és gyorsan,rántottaszerűen megkeverve, együtt készre pirítjuk. Ekkor a kelkáposztaleveleket kettesével szétrakjuk, a gombapépet egyenletesen elosztjuk. A pépet szorosan belegöngyöljük a kellevelekbe és kissé laposra nyomkodva, lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatva bepanírozzuk. Forró zsírban (olajban) ropogósra sütjük.
|