Tojással töltött kelkáposzta
2008.05.20. 20:54
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 4 db főtt, kemény tojás, 2 db tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 8 dkg paradicsompüré-konzerv, 10 dkg főtt rizs, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, törött bors, hagyma, fokhagyma, zöldpetrezselyem, majoránna, kakukkfű.
Elkészítése:
A kelkáposztát ugyanúgy készítjük elő és főzzük meg a betöltéshez, mint az előző receptben, a töltött kelkáposzta hússal-ban le volt írva.
A következő töltelékkel töltjük meg: a főtt, kemény tojást finomra megreszeljük, hozzátesszük a főtt rizst, a paradicsompüré-konzervet és a nyers tojásokat. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük. Megszűrjük, a tepertőjét hozzátesszük a töltelékhez. A fele zsírjában megpirítunk egy pici fej apróra vágott hagymát, elkeverünk benne egy cikk szétzúzott és finomra vágott fokhagymát és egy kis csomó finomra vágott zöldpetrezselymet.
A tűzről levéve ezt is hozzátesszük a töltelékhez, megszórjuk törött borssal, kevés majorannával és csipetnyi kakukkfűvel és nagyon jól összedolgozzuk.
Ugyanúgy töltjük meg a kelkáposztát, mint a húsal töltött kelkáposztánál ismertetve volt.
A füstölt szalonna zsírjával megkent lábasba tesszük, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és középmeleg sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, tetejét megpirítjuk. Tortaszerűen cikkekre vágjuk és forrón tálaljuk.
|