Kelbimbó tejföllel - sajttal sütve
2008.05.30. 22:51
Hozzávalók: 1 kg kelbimbó, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 6 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, só, törött bors.
Elkészítése:
A megfőzött kelbimbót leszűrjük, levét jól lecsurgatjuk és kicsavarjuk, majd megvajazott tűzálló tálra helyezzük. Kissé utánasózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálkába felütjük a tojásokat, hozzátesszük a tejfölt és a reszelt sajt felét, megsózzuk, borsozzuk, habverővel jól elkeverjük és ráöntjük a kelbimbóra. Tetejét megszórjuk a reszelt sajt második felével, elmorzsoljuk rajta a visszamaradt vajat és középmeleg sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük, a teteje szép piros legyen. Forrón tálaljuk.
|