Saláták : Fejes saláta fűszeres ecettel |
Fejes saláta fűszeres ecettel
2008.09.03. 09:42
Hozzávalók:
Két evőkanál finom étolaj, egy evőkanál ecet, kis csomó zöldpetrezselyem és metélőhagyma, 2 dkg vöröshagyma, 3 db ecetes uborka, néhány szál tárkonylevél és 4-5 szem kapribogyó, csipet só, bors, két szép nagy fej saláta levélkékre szaggatva.
Elkészítése:
Két evőkanál olajat és az evőkanál ecetet porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük. Most egy kis csomó zöldpetrezselymet és metélőhagymát megmosun és vágódeszkára teszünk. Hozzáadunk 2 dkg vöröshagymát és 5 dkg ecetes uborkát, néhány szál tárkonylevelet és 4-5 szem kapribogyót. Az egészet együtt apróra vágjuk össze úgy, mint a zöldpetrezselymet szokás és hozzátesszük a salátaecethez. Megsózzuk, borsozzuk és habverővel jól összekeverjük a fűszeres salátaecetet. Ha a leve kevés lenne, egy-két kanál uborkaecetet tegyünk még hozzá. Végül két szép nagy fej salátát kisebb levélkékre szaggatva keverünk el benne és néhány percre hűtőszekrénybe téve tálaljuk.
|