Saláták : Fejes saláta csirágfejjel (spárgával) |
Fejes saláta csirágfejjel (spárgával)
2008.09.03. 09:51
Hozzávalók:
Egy evőkanál citromlé, két evőkanál finom étolaj, kevés só, bors, zöldpetrezselyem, 20-25 dkg csirág- vagy konzerv csirág -, kevés porcukor, két szép nagy fej saláta.
Elkészítése:
Egy evőkanál citromlevet két evőkanál étolajjal gyengén sózva, borsozva habverővel összekeverünk, megszórjuk egy kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel és egy fél pohárka lehűtött főzőlevet adunk hozzá abból a vízből, amelyben a csirágfejet megfőztük - ha konzervből készítjük, akkor ebből a léből teszünk hozzá egy keveset -. Ízlés szerint egy kevés porcukorral ízesítjük ezt a salátalevet. Két szép nagy fej salátát teszünk hozzá, levélkékre tépve, majd 20-25 dkg külön megfőzött, levélben lehűtött csirágot adunk hozzá, kb. 2-3 cm-nyi darabokra felaprítva. Legjobb, ha a csirágfejekkel készítjük, szükség esetén konzerv csirágot használhatunk hozzá.
Óvatosan keverjük össze, hogy a csirág ne törjön és néhány percnyi hűtés után tálaljuk.
|