Fejes saláta ajókával
2008.09.03. 10:06
Hozzávalók: 4 db ajókagyűrű, 4-5 dkg ajókapaszta, ajókagyűrű olaj, egy evőkanál finom étolaj, egy evőkanál ecet, kevés só, fél citrom leve, kevés mustár, kis csomag vágott metélőhagyma, két szép nagy fej saláta.
Elkészítése:
4 db ajókagyűrűt finomra összevágunk, vagy 4-5 dkg ajókapasztát keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az ajókagyűrű olajat és még egy kanál étolajat, egy evőkanál ecetet, fél citrom levét és egy kávéskanál mustárt. Megborsozzuk, gyengén sózzuk (mert az ajóka amúgy is sós) és megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával. Ebbe a salátakeverékbe szaggatjuk be a két szép nagy fej salátát és összekeverve néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|