Vitamindús fejes saláta
2008.09.03. 10:21
Hozzávalók: 3 dkg majonéz, 1 kávéskanál paradicsompüré, 1 kávéskanál mustár, fél citrom leve megszűrve, só, bors, három szál újhagyma, egy csomó hónapos retek, két szép nagy fej saláta.
Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük, a paradicsompürét és a mutárt, fél citrom levét hozzáadjuk. Megsózzuk, borsozzuk és három szál újhagymát jól megmosva, vékonyan felaprítunk. Végül egy kis csomó megtisztított és jól megmosott hónapos retket finom tormareszelőn hozzáreszelünk és az egészet habverővel simára keverjük. Ebbe az ízes, pikáns salátakeverékbe szaggatjuk bele kisebb levélkékre a két szép nagy salátát és óvatosan összekeverve néhány percre hűtőszekrénybe téve tálaljuk.
|