Saláták : Majonézes fejes saláta csirágfejjel |
Majonézes fejes saláta csirágfejjel
2008.09.03. 10:26
Hozzávalók: 5 dkg majonéz, fél del tejszín, só, bors, egy kávéskanál finomra vágott vágott zöldpetrezselyem, fél citrom leve megszűrve, két szép nagy saláta, 20 dkg főtt, lehűtött csirágfej - vagy konzerv csirág -, 1 db kemény, főtt tojás.
Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, gyengén megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kávéskanál finomra vágott zöldpetrezselyemmel, hozzátesszük a citromlevet, habverővel teljesen simára keverjük. Ebbe keverjük bele óvatosan, hogy össze ne törjön a két szép nagy fej salátát kisebb levélkékre szaggatva és a főtt, lehűtött csirágfejet. Néhány percre hűtőszekrénybe tesszük, tálaláskor a főtt tojást hidegen finom tormareszelőn ráreszeljük a tetejére.
|