Saláták : Fejes saláta - fokhagymás majonézzel |
Fejes saláta - fokhagymás majonézzel
2008.09.03. 10:33
Hozzávalók: 3 dkg majonéz, egy cikk fokhagyma, egy kávéskanál paradicsompüré, egy kávéskanál mustár, só, bors fél citrom megszűrt leve, két szép nagy fej saláta, esetleg 10-15 dkg paradicsom darabokra vágva, egy csipetnyi finom metélőhagyma.
Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük. Egy cikk fokhagymát szétdörzsölünk és finomra összevágjuk, hozzátesszük a majonézhez. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a fél citrom levét, ezzel szintén összekeverjük, végül beletesszük a két szép fejes salátát jól megmosva, előhűtve és kisebb levélkékre szaggatva. Jól összekeverve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük és üveg, vagy porcelán salátástálban tálaljuk. A paradicsompüré majonézba csak mustárt keverünk el. A felszeletelt friss paradicsomot a fejes salátával együtt keverjük hozzá a majonézes salátaléhez. Az ízesítés, fűszerezés megegyezik az előzővel, legfeljebb ízlés szerint, ha friss paradicsommal készítjük, tálaláskor egy csipetnyi finomra vágott metélőhagymával szórjuk meg a saláta tetejét.
|