Saláták : Fejes saláta olajos tonhallal |
Fejes saláta olajos tonhallal
2008.09.03. 10:46
Hozzávalők: 1 doboz olajos tonhal konzerv, 2 db fejes saláta, 2 db keményre főtt tojás, 5 dkg majonéz, só, törött bors, mustár, citromlé.
Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük és egy kávéskanálnyi mustárt teszünk hozzá, megsózzuk, borsozzuk és a doboz tonhalról az olajat habverővel hozzákeverjük. Egy fél citromlevet csavarunk hozzá, ezzel is jól összekeverjük és hozzátesszük a megmosott, előhűtött és kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Ugyancsak hozzátesszük a kisebb darabokra vágott morzsolt tonhalat és a vékony karikára vágott kemény tojást. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd üveg, vagy porcelántálba téve néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
Megjegyzés:
Ez a saláta is készíthető friss paradicsommal keverve, ebben az esetben a két kemény tojás helyett 15-20 dkg friss paradicsomot vékony szeletekre vágva adunk hozzá.
|