Saláták : Majonézes fejes saláta főtt tengeri hallal |
Majonézes fejes saláta főtt tengeri hallal
2008.09.03. 10:52
Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott tengeri hal, 2 db fejes saláta, 2 db keményre főtt tojás, 5 dkg majonéz, 1/2 dl tejföl, só, törött bors, mustár, citromlé, metélőhagyma.
Elkészítése:
A jól megmosott tengeri halat gyengén sózott vízben puhára főzzük. A főzőlevet egy pici babérlevéllel, egy csipetnyi citromhéjával és citromlével ízesítjük. Ha megfőtt, főzőlevében kihűtjük, majd a halat szitára téve lecsurgatjuk.
Közben a majonézt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél citrom megszűrt levét, megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Ezután beletesszük a finomra vágott metélőhagymát és a kisebb levélkékre szaggatott, jól megmosott fejes salátát. Végül hozzátesszük a kisebb darabokra morzsolt főtt halat és a vékony karikára vágott lehűtött kemény tojást. Az egészet óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy össze ne törjön a hal és a főtt tojás. Utánaízesítve üveg, vagy porcelán salátástálba tálalva néhány percre hűtőszekrénybe tesszük.
|