Tejfölös fejes saláta
2008.09.04. 07:32
Hozzávalók: 1/2 dl tejföl, 2 db keményre főtt tojás, egy kiskanálnyi mustár, paradicsompüré ízlés szerint, só, bors, egy kis porcukor, 2 db szép fejes saláta, kevés metélőhagyma, fél citrom leve.
Elkészítése:
A tejfölhöz hozzákeverjük habverővel a keményre főtt, finom tormareszelőn lereszelt tojást, a mustárt és ízlés szerint ugyanannyi paradicsompürét. Megsózzuk, borsozzuk, egy kiskanál porcukorral ízesíthetjük és simára keverjük. Ekkor beleszaggatjuk a fejes salátát és összekeverve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük. A tálalás pillanatában még rácsavarunk egy fél citromlevet rajta és azonnal asztalra adjuk, ízlés szerint egy kevés finomra vágott metélőhagymával megszórhatjuk.
|