Saláták : Fejes saláta tartármártással |
Fejes saláta tartármártással
2008.09.04. 07:36
Hozzávalók: 7 dkg majonéz, kávéskanálnyi mustár, egy csipetnyi porcukor, fél dl édes tejföl, vagy tejszín, fél dl fehér bor, só, citromlé, 2 db szép fejes saláta, 2 db kemény, főtt tojás.
Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük. A mustárt, a porcukrot és a tejfölt a borral hozzáöntjük és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, ízlés szerint citromlével ízesítjük és a kisebb levélkékre szaggatott, előzőleg jól megmosott és előhűtött salátát ebbe belekeverjük. Üveg, vagy porcelán tálba téve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Ízlés szerint a keményre főtt tojásokat hozákeverjük karikákra vágva.
|