Saláták : Fejes saláta hússal, majonéz nélkül |
Fejes saláta hússal, majonéz nélkül
2008.09.04. 07:58
Hozzávalók: 12 dkg főtt marhahús, vagy sülthús, 2 db fejes saláta, 15 dkg friss paradicsom, 3 szál újhagyma, só, törött bors, mustár, ecet, citromlé, olaj, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
Porcelán, vagy zománcozott keverőtálba teszünk 2 evőkanál olajat, egy evőkanál ecetet, két kávéskanál mustárt és egy kis csomó finomra vágott zöldpetrezselymet. Megsózzuk, borsozzuk és egy fél citrom megszűrt levét hozzáadva, az egészet habverővel összekeverjük. Ekkor beletesszük egymás után a kisebb szeletekre vágott újhagymát (zöld szárának nagyrészét is bele kell vágni), a kisebb cikkekre vágott sovány főtt, vagy sült húst, majd a szeletekre vágott friss paradicsomot és végül a kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Az egészet vigyázva keverjük össze, hogy ne törjön és ízlés szerint utánaízesítve üveg, vagy porcelán salátástálba téve néhány percre hűtőszekrénybe helyezzük, majd azonnal tálaljuk.
|