Fejes saláta párizsival
2008.09.04. 08:04
Hozzávalók: 15 dkg párizsi (parizer), 2 db fejes saláta, 2 db főtt, kemény tojás, 5 dkg majonéz, só, törött bors, mustár, citromlé, metélőhagyma.
Elkészítése:
A majonézt keverőtálba tesszük és egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél citromlevet adva hozzá megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Beleteszünk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymát és ezzel is összekeverjük. Ezt követően egymás után hozzátesszük a kisebb szeletkékre összevágott párizsit, a vékony szeletekre vágott főtt kemény tojást és az előzőleg jól megmosott, előhűtött és kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Az egészet óvatosan összekeverjük, ha kell, utánaízesítjük és néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. A párizsit szükség esetén helyettesíthetjük (felaprítás előtt mindkettőről lehúzzuk a külső burkot), a főtt tojás helyett felszeletelt paradicsommal is készíthetjük.
|