Saláták : Fejes saláta különlegesen |
Fejes saláta különlegesen
2008.09.04. 15:37
Hozzávalók: két evőkanál olaj, egy evőkanál citromlé, kávéskanálnyi méz, kávéskanálnyi mustár, egy kis cikk fokhagyma, egy csomó metélőhagyma, két szép fej fejes saláta, ízlés szerint esetleg egy kávéskanálnyi paradicsom konzerv, vagy fél dl édes tejföl.
Elkészítése:
Az olajat a citromlével és a mézzel, mustárral keverőtálba tesszük és habverővel teljesen simára keverjük. Beletesszük a cikk fokhagymát szétzúzva, finomra összevágva, egy kis csomó, ugyancsak finomra vágott metélőhagymát és ezzel is jól összekeverjük. Ezt a keveréket hűtőszekrényben fél óráig előhűtjük és belekeverjük az ugyancsak előhűtött két szép nagy fej fejes salátát kisebb levélkékre szaggatva. Tálalás előtt néhány percig a hűtőszekrénybe tesszük, majd üveg, vagy porcelán salátástálra tálalva adjuk asztalra.
Megjegyzés:
Ízlés szerint a fenti salátáskeverékbe egy kávéskanál paradicsompürékonzervet is keverhetünk, vagy közvetlenül a tálalás előtt fél dl nem savanyú tejfölt keverünk el benne.
|