Saláták : Fejes saláta metélőhagymával |
Fejes saláta metélőhagymával
2008.09.04. 15:47
Hozzávalók: Két szép nagy fej saláta, két evőkanál majonéz, 1 dl édes tejföl, 2 db keményre főzött tojás, só, bors, 1 cs. metélőhagyma, fél citrom leve.
Elkészítése:
Két szép nagy fej salátát jól megmosunk és hűtőszekrényben jól lehűtjük. Közben porcelán, vagy zománcozott keverőtálba teszünk két evőkanálnyi majonézt, hozzátesszük a tejfölt és a keményre főzött, jól lehűtött, tormareszelőn lereszelt tojásokat. Megsózzuk, egy csipetnyi törött borsot adunk hozzá és habverővel jól összekeverjük, végül beletesszük a kis csomó, finomra összevágott metélőhagymát, ezt is elkeverjük benne és hűtőszekrényben jól előhűtjük a mártást is. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a mártásba kisebb a levélkékre szaggatott fejes salátát, néhány percre visszatesszük a hűtőbe és mielőtt asztalra adjuk, belekeverjük a fél citrom megszűrt levét.
|