Saláták : Fejes saláta almával és uborkával |
Fejes saláta almával és uborkával
2008.09.04. 15:54
Hozzávalók: két szép nagy fej saláta, só, bors, 2 evőkanál majonéz, kevés mustár, 10-12 dkg alma, citromlé, 1 db ecetes középnagyságú uborka.
Elkészítése:
Két szép nagy fej salátát megmosva előhűtünk. Porcelán, agy zománcozott keverőtálban két evőkanál megsózott, borsozott majonézt és egy fél citrom levét habverővel simára keverünk. Ízlés szerint egy kevés mustárt is keverhetünk bele. Ezután meghámozunk egy szép nagy almát, magját, magházát kivágjuk és az almát citromlével bedörzsölve finom tormareszelőn belereszeljük a mártásba. Ezután 1 db ecetes uborkát szintén meghámozunk és hozzáreszeljük a mártáshoz. Ezzel is simára keverjük a mártást és hűtőben előhűtjük. Tálalás előtt a fejes salátát kisebb levélkékre tépve beletesszük a mártásba, jól elkeverjük benne és ha kell, utánaízesítjük. Néhány percre visszatesszük a hűtőszekrénybe, üveg, vagy porcelán salátástálba tálalva adjuk az asztalra.
|