Saláták : Fejes saláta almával és dióval |
Fejes saláta almával és dióval
2008.09.04. 16:01
Hozzávalók: Két szép nagy fej saláta, két evőkanál majonéz, só, bors, fél citrom leve, kevés citromhéj, 12-15 dkg alma, 7-8 dkg dióbél, ízlés szerint fél dl édes tejszín.
Elkészítése:
Két szép nagy fej salátát jól megmosva előhűtjük. Közben két evőkanál majonézt zománcozott, vagy porcelán keverőtálba teszünk. Megsózzuk, gyengén megborsozzuk és hozzákeverjük a fél citrom kicsavart, leszűrt levét. Egy kevés citromhéjat is reszelünk bele. Kb. 12-15 dkg almát meghámozunk, magját és magházát kivágjuk, az almát citromlével bedörzsölve finom tormareszelőn bereszeljük a mártásba. Ezzel is simára keverjük és a mártást jól lehűtjük. A salátát kisebb levelekre tépve adjuk a mártásokhoz, összekeverjük és néhány percre visszatesszük a hűtőbe. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a gorombára vágott dióbéllel, ha kell, egy kevés citromlével visszaízesítjük és üveg, vagy porcelán salátástálra tálalva adjuk asztalra.
Megjegyzés: Ízlés szerint egy fé dl édes tejszínnel is ízesíthetjük, ezt a dióval együtt keverjük a salátához.
|