Fejes saláta rokforttal
2008.09.04. 16:07
Hozzávalók: 2 db szép fej fejes saláta, 2 evőkanál majonéz, egy evőkanál tejszföl, 7-8 dkg átpasszírozott, villával szétnyomott rokfort sajt, só, bors, egy kávéskanál metélőhagyma, egy citrom leve.
Elkészítése:
Két szép nagy fej salátát jól megmosva elűhütünk. Porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük, két evőkanál majonézt és egy evőkanál tejfölt. Habverővel simára keverjük és hozzátesszük a rokfort sajtot. Gyengén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott metélőhagymával és ismét jól összekeverve, hűtőszekrényben lehűtjük. Tálalás előtt keverjük bele a kisebb levélkékre szaggatott fejes salátát és ismét visszatesszük néhány percre a hűtőbe, üveg, vagy porcelán salátástálon adjuk asztalra. Előzőleg egy fél citrom kicsavart, megszűrt levével utánaízesítjük.
Megjegyzés:
A rokfortos fejes salátát majonéz nélkül is készíthetjük, ekkor valamivel több tejfölt használunk fel hozzá és 2-3 db főtt tojássárgáját átpasszírozva keverünk a mártásba. Ízesítése ugyanaz, mint az előzőé.
|