Fejes saláta mustárosan
2008.09.04. 16:25
Hozzávalók: két kávéskanálnyi jó erős mustár, 2 db főtt tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál olaj, 1 egész citromlé, só, bors, fél csomó metélőhagyma, fél csomó zöldpetrezselyem, két szép fej saláta.
Elkészítése:
Keverőtálba tesszük a mustárt, hozzápasszírozzuk a két főtt tojássárgáját, beleteszünk 1 dl tejfölt, olajat, a citromlevet leszűrve, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és zöldpetrezselyemmel, habverővel az egészet simára keverjük, majd hozzáadjuk a két szép nagy fej salátát kisebb levélkékre szaggatva. Jól összekeverjük, ha kell, utánaízesítjük és néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Ízlés szerint egy kávéskanálnyi paradicsompüré konzervet is keverhetünk hozzá. Tálaláskor a főtt tojásfehérjét ráreszeljük a tetejére.
|