Fejes saláta érdekesen
2008.09.04. 16:30
Hozzávalók: Kis üveg joghurt, egy kávéskanálnyi paradicsompürékonzerv, egy kávéskanálnyi mustár, só, bors, egy csipetnyi hagyma, kevés zöldpetrezselyem, metélőhagyma, kevés üdezöld kapor, egy egész citrom leve, 2 db szép nagy fej saláta.
Elkészítése:
Keverőtálba tesszük a joghurtot. Hozzátesszük a paradicsompüré konzervet, a mustárt, megsózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Egy csipetnyi hagymát reszelünk bele, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és metélőhagymával. Ezután beletesszük az előhűtött, kisebb levélkékre tépett salátát, jól összekeverve üveg, vagy porcelán salátástálba téve néhány percre a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk egy kevés finomra vágott üdezöld friss kaporral és rácsavarjuk a citrom levét. Ha kell, utánafűszerezzük és jól összekeverve adjuk asztalra.
|