Fodormentás fejes saláta
2008.09.04. 21:05
Hozzávalók: két szép nagy fej saláta, egy evőkanál ecet, egy evőkanál olaj, só, bors, egy kávéskanál fodormenta levél, salátaecet.
Elkészítése:
Két szép nagy fej salátát megmosva jól előhűtünk. Egy evőkanál ecetet és egy evőkanál olajat keverőtálban megsózunk, borsozunk és habverővel simára keverünk. Beleteszünk egy kávéskanálnyi finomra vágott mentalevelet és salátaecetet is, majd lehűtjük. Tálalás előtt a salátát levélkékre szaggatva keverjük bele a mentaecetbe. Ha kell utánaízesítjük, néhány percre visszatesszük a hűtőbe és így adjuk asztalra. Kitűnő ízű ez a saláta, ha a mentaleveleket előzőleg ecetben tartjuk néhány napig, mert akkor a mentaíz átjárja az ecetet. Ebben az esetben ezzel az ecettel készítjük a salátát.
|