Fejes saláta uborkával
2008.09.05. 09:59
Hozzávalók:
25 dkg uborka, 2 evőkanál majonéz, egy kávéskanál paradicsompürékonzerv, fél citrom leve, só, bors, fél csomó metélőhagyma, kis csomó hónapos retek, két szép nagy fej saláta, 2 db főtt tojás.
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítva, megmosva, vékony szeletekre gyaluljuk, s megsózva egy óráig állni hagyjuk. Közben a majonézhez keverőtálban hozzáadjuk a paradicsompüré konzervet és a fé citrom megszűrt levét, habverővel simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és a kis csomó jól megtisztított, jól megmosott, finom tormareszelőn lereszelt hónapos retket teszünk bele. Ezzel is simára keverjük, majd hozzátesszük a sóból kicsavart uborkasalátát és két szép nagy fej salátát kisebb levélkékre szaggatva, melyet előzőleg jól megmostunk és előhűtöttünk. Végül beletesszük a keményre főtt tojásokat szeletekre vágva és üveg, vagy porcelán salátástálba téve néhány percre a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|