Saláták : Paradicsomsaláta - citromosan |
Paradicsomsaláta - citromosan
2008.09.05. 10:50
Hozzávalók: 1 evőkanál étolaj, 1/2 dl hideg víz, 1 1/2 citrom leve, só, bors, 50 dkg friss paradicsom, kevés finomra vágott metélőhagyma és zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
Egy evőkanál jó étolajat a hideg vízzel keverőtálba tesszük. Hozzátesszük a másfél citrom megszűrt levét, borsozzuk, sózzuk, habverővel simára keverjük. A paradicsomokat felszeletelve üveg, vagy porcelán salátástálba helyezzük ízlésesen elrendezve és az ízlés szerint elkészített citromos salátalével locsoljuk meg úgy, hogy majdnem ellepje. Tetejét a finomra vágott metélőhagymával és zöldpetrezselyemmel szórjuk meg és jól lehűtve tálaljuk.
|