Hagymás paradicsomsaláta
2008.09.05. 10:55
Hozzávalók: két evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1/2 dl hideg víz, só, bors, kevés zöldpetrezselyem, 10 dkg hagyma, 50 dkg friss paradicsom.
Elkészítése:
Keverőtálba tesszük az étolajat, ecetet és hideg vizet, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel és habverővel simára keverjük. Közben a megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük, gyengén megsózva összekeverjük és 10-15 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, belekeverjük a fenti salátaecetbe. Végül hozzátesszük a vékony szeletekre vágott friss paradicsomot és műanyag salátakeverő kanállal és villával óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze. Üveg, vagy porcelán salátástálba téve, hűtőszekrényben lehűtjük és így adjuk asztalra.
|