Saláták : Paradicsomsaláta uborkával |
Paradicsomsaláta uborkával
2008.09.05. 11:02
Hozzávalók: 20 dkg uborkasaláta, egy csipetnyi fokhagyma, só, törött bors, egy kis csomó metélőhagyma és zöldpetrezselyem, 40 dkg friss paradicsom.
Elkészítése:
Az uborkából a szokásos módon uborkasalátát készítünk, de egy kicsit több levet készítünk hozzá. Ebbe egy csipetnyi szétzúzott és finomra vágott fokhagymát keverünk el, sóval, törött borssal ízesítjük és megszórjuk finomra vágott metélőhagymával és zöldpetrezselyemmel. Ezután hozzátesszük a friss paradicsomot szeletekre vágva és műanyag salátáskanállal és villával óvatosan összekeverve (üveg, vagy porcelán salátástálba téve) jól lehűtve tálaljuk.
|