Saláták : Paradicsomsaláta kelvirággal |
Paradicsomsaláta kelvirággal
2008.09.06. 14:39
Hozzávalók:
25 dkg fehér, tömött kelvirág, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1/2 dl hideg víz, só, bors, 1 kis csomó metélőhagyma, 40 dkg friss paradicsom.
Elkészítése:
A megmosott, tömött kelvirágot rózsáira szedjük, megtisztítva jól megmossuk és gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és szitán jól lecsepegtetjük, lehűtjük.
Közben az olajat, ecetet a vízzel porcelán, vagy zománcozott keverőtálban megsózva, borsozva habverővel elkeverjük. Megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és betetesszük a kisebb, egyenletes cikkekre vágott friss paradicsomot. Végül hozzátesszük a lehűtött kelvirágot és óvatosan, hogy össze ne törjön, műanyag salátáskanállal - villával összekeverjük. Ha kell utánaízesítjük és üveg, vagy porcelán salátástálba téve 25-30 percig hűtőszekrénybe helyezzük tálalás előtt.
|