Saláták : Paradicsomsaláta zöldbabbal |
Paradicsomsaláta zöldbabbal
2008.09.06. 14:56
Hozzávalók: 20 dkg gyenge zöldbab, 2 kanál étolaj, 1 evőkanál ecet, só, bors, 1 kávéskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, 1 kis csomó metélőhagyma, 40 dkg friss paradicsom, 2 db főtt, kemény tojás.
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk és kb. 1 cm-nyi darabokra vágva, jól megmosva, gyengén sózva, forrásban lévő, bő vízben jó puhára főzzük. Ha puha, saját főzőlevében lehűtjük, majd leszűrve lecsepegtetjük a vizet róla. A haragoszöld színű, vékony, ún. francia zöldbab (haricot-vert) a legjobb hozzá. Ez lehet konzerv zöldbab is.
Közben az olajat az ecettel keverőtálba tesszük. Megsózzuk, borsozzuk, a mustárt és a szétzúzott és finomra vágott fokhagymát beletesszük a finomra vágott metélőhagymával és az egészet habverővel simára keverjük. Most beletesszük a friss paradicsomot és hozzátéve a zöldbabot, műanyag salátakeverő kanállal, villával óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze. Utánaízesítjük és üveg, vagy porcelán salátástálba téve hűtőszekrénybe tesszük, kb. 25-30 perccel tálalás előtt. Ízlés szerint tálalás előtt a kemény tojásokatk ráreszeljük díszítésként, ez egyben táplálóbbá is teszi.
|