Saláták : Paradicsomsaláta főtt tojással |
Paradicsomsaláta főtt tojással
2008.09.07. 08:58
Hozzávalók:
3 db főtt, kemény tojás, 8dkg majonéz, 1 kávéskanál mustár, 1/2 citrom leve, 1-1 kávéskanálnyi ecetes uborkalé, 2 dkg hagyma, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó zödpetrezselyem, 3 db ecetes uborka, 40 dkg friss paradicsom.
Elkészítése:
A tojásokat jól lehűtve karikákra vágjuk. Közben a majonézt keverőtálba tesszük a mustárral, a fél citrom megszűrt levével, hozzáadjuk az uborkalevelet, majd habverővel simára keverjük.
Most vágódeszkán együtt finomra összevágjuk a hagymát, a metélőhagymát, a zöldpetrezselymet, az ecetes uborkákat, ezt is beletesszük a saláta mártásába és szintén jól elkeverjük benne. Ekkor a friss paradicsomot szeletekre vágva tesszük bele és hozzátesszük a főtt tojásszeleteket, műanyag keverőkanállal, vagy villával óvatosan összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük és 25-30 percre a hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
|