Saláták : Majonézes paradicsomsaláta kelvirággal |
Majonézes paradicsomsaláta kelvirággal
2008.09.07. 09:04
Hozzávalók: 15 dkg fehér, tömött husú kelvirág, paradicsomsaláta csirággal című saláta, 1 kávéskanál mustár.
Elkészítése:
A kelvirágot apró rózsákra szedve bő, forrásban lévő gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük. Főzőlevében hűtjük ki, majd leszűrve jól lecsepegtetjük. Közben majonézzel paradicsomsaláta csirággal címen megtalálható salátát készítjük el. Ehhez ugyanúgy hozzákeverjük a kelvirágot, az ízesítés és a további készítési mód is teljesen megyegyezik. Eltérés annyiban lehet, hogy ízlés szerint a kelvirágos majonézes paradicsomsalátába egy kávéskanál mustárt is keverhetünk, míg a csirághoz ez az íz nem megfelelő.
|