Saláták : Paradicsomsaláta paradicsompaprikával |
Paradicsomsaláta paradicsompaprikával
2008.09.07. 09:08
Hozzávalók: 2-3 db szp nagy paradicsompaprika, 1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál ecet, 1/2 citrom megszűrt leve, 1 kis csomó metélőhagyma, só, bors, 40 dkg friss paradicsom.
Elkészítése:
A paradicsompaprikákat megtisztítjuk, jól megmossuk és vékony metéltre vágva, bő, forrásban levő vízbe tesszük. Egy-két másodpercig bennehagyjuk, majd leszűrjük és szitán lecsepegtetjük, teljesen lehűtjük.
Közben az étolajat az ecettel keverőtálba tesszük. Hozzátesszük a fél citrom levét, egy kis csomó apróra vágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverjük. Beletesszük a szeletekre vágott friss paradicsomot, hozzátesszük a paradicsompaprikát és óvatosan összekeverve, ha kell utánaízesítve salátástálban 25-30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
|