Saláták : Olajos paradicsom - paprikasaláta |
Olajos paradicsom - paprikasaláta
2008.09.07. 09:14
Hozzávalók: 4-5 db szép zöldpaprika, 40 dkg friss paradicsom, 2-3 evőkanál jó étolaj, 1 evőkanál ecet (vagy fél citrom megszűrt leve), só, bors, egy csepp szétzúzott fokhagma, 1 dkg hagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A paprikákat jól megmosva, a tűzhely lapján, vagy sütőben megsütjük úgy, hogy a vékony héját le lehessen húzni. Utána magját és magházát kivágjuk belőle és a zöldpaprikát cikkekre vágjuk ugyanúgy, mint a lecsóhoz szokás. Ezután a friss paradicsomot kisebb cikkekre vágjuk, ugyanúgy a zöldpaprikát és mindkettőt porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, az ecettel, vagy citromlével, sózzuk, borsozzuk, egy csepp szétzúzott és finomra vágott fokhagymát teszünk bele, majd a reszelőn lereszelt hagymát és a vágott zöldpetrezselymet. Az egészet műanyag salátakeverő kanállal és villával óvatosan összekeverjük, ha kell, utánaízesítjük és üveg, vagy porcelán salátástálba téve hűtőszekrénbe tesszük 25-30 percre és ezután tálaljuk.
|