Saláták : Paradicsomsaláta fejtett babbal |
Paradicsomsaláta fejtett babbal
2008.09.07. 09:22
Hozzávalók: 20 dkg nagyszemű fejtett bab, só, 1 babérlevél, 1 evőkanál étolaj, 1 evőkanál ecet, 1 dl hideg víz, bors, 1 kávéskanál mustár, 1 kis fej vékony karikákra vágott hagyma, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 40 dkg friss paradicsom, 1 csipetnyi fokhagyma, esetleg beleaprított párizsi, vagy sörbomba, melyből 15-20 dkg-ot kell venni. A fejtett bab helyett szárazbabbal is készíthető.
Elkészítése:
A nagszemű fejtett babot gyengén sózott, 1 babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, saját levében hagyjuk kihűlni, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Közben az étolajat az ecettel és a hideg vízzel jól összedolgozzuk, megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a mustárt és a karikákra vágott hagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Ezután beletesszük a szeletekre vágott friss paradicsomot és a hűtőszekrénybe tesszük tálalásig. Ízlés szerint a salátakeverékbe egy csipetnyi szétzúzott és finomra vágott fokhagymát is keverhetünk. Ez a saláta beleaprított párizsival, vagy sörbombával könnyű nyári vacsoraként is fogyasztható egytálételként.
|