Saláták : Majonézes zöldborsósaláta |
Majonézes zöldborsósaláta
2008.09.07. 12:20
Hozzávalók:
2 kg hüvelyes gyenge zöldborsó, só, csipetnyi cukor, 10 dkg majonéz, 1/2 dl édes tejszín, 1/2 csomó finomra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi citromlé, 2 szép fej saláta, 2 db főtt tojás.
Elkészítése:
A 2 kg gyenge zöldborsót megtisztítjuk, jól megmossuk és kevés, gyengén sózott, forrásban lévő vízben fedővel befedve megfőzzük, ízlés szerint a főzővízbe egy csipetnyi cukrot is tehetünk. Ügyeljünk arra, hogy a zöldborsó puha legyen, de ne főjön el túlságosan. Saját főzőlevében hűtjük ki, majd leszűrve jól lecsepegtetjük. (A főzőlevet zöldségleveshez használjuk.)
Közben egy keverőtálba tesszük a majonézt és habverővel elkeverjük benne a tejszínt és a fél csomó finomra vágott zöldpetrezselymet. Végül beletesszük a zöldborsót, utánasózva, egy csipetnyi citromlével ízesítve összekeverjük és tálalás előtt legalább 1/2 órával hűtőszekrénybe tesszük. Szükség esetén mirelit zöldborsóból is készíthetjük ugyanúgy, de a zsenge konzerv zöldborsó is alkalmas hozzá. Fejes saláta szezonben - ízlés szerint - közvetlenül tálalás előtt keverhetünk bele 2 szép fej salátát előzőleg jól megmosva, előhűtve és vékony metéltre összevágva. Tetejét karikára vágott főtt tojással díszíthetjük.
|