Mustáros zöldbabsaláta
2008.09.07. 12:27
Hozzávalók:
80 dkg szép, fiatal zöldbab (a vékony haragoszöld ún. francia zöldbab jó hozzá), só, 10 dkg majonéz, 5 dkg mustár, bors, 1/2 citrom leve, 1 dkg reszelt hagyma, ízlés szerint kisebb szeletekre vágott friss paradicsom, kb. 15-20 dkg.
Elkészítése:
A zöldbabokat 2 cm hosszú darabokra vágjuk és jól megmosva, gyengén sózott, bő, forrásban lévő vízben fedővel betakarva puhára főzzük. Saját főzőlevében hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, jól lecsepegtetjük és vizét kicsavarjuk belőle ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
Közben a majonézt porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük, hozzáteszünk 5 dkg mustárt és habverővel simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, beletesszük a fél citrom megszűrt levét és a reszelt hagymát. Ezt még egyszer simára keverjük és hozzátesszük a zöldbabot. Óvatosan keverjük össze műanyag salátakanállal, villával, hogy ne törjön össze, legalább egy fél órára tálalás előtt hűtőszekrénybe tesszük.
Ízlés szerint kisebb szeletekre vágott friss paradicsomot is keverhetünk bele.
|