Fűszeres kelvirágsaláta
2008.09.07. 17:22
Hozzávalók:
80 dkg kelvirág, 2 evőkanál finom étolaj, 1 evőkanál ecet, 1-2 evőkanál kelvirág főzőlé, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 2 dkg hagyma, 5 dkg ecetes uborka, néhány szál tárkonylevél, 4-5 szem kapribogyó, só, bors.
Elkészítése:
A kelvirágot megtisztítjuk, apró rózsákra szedjük, jól megmosva a kelvirágsalátánál leírt módon megfőzzük és leszűrve jól lehűtjük. Közben egy porcelán, vagy zománcozott keverőtálba beletesszük az olajat, ecetet és a kelvirág főzőlevet lehűtve, majd habverővel simára keverjük. Ezután a metélőhagymát és zöldpetrezselymet, a hagymát, az ecetes uborkát, néhány szál tárkonylevelet a kapribogyókkal együtt vágódeszkán finomra összevágunk úgy, mint a zöldpetrezselymet szokás. Ezt hozzátesszük a salátaecethez, megsózzuk, borsozzuk és jól összekeverve beletesszük a megfőtt és lehűtött kelvirágrózsákat. Óvatosan összekeverjük, ha kell, utánaízesítjük és öblösebb üveg, vagy porcelán salátástálba téve egy félórával a tálalás előtt, hűtőszekrénybe tesszük.
|