Majonézes kelvirágsaláta
2008.09.07. 17:28
Hozzávalók: 80 dkg kelvirág, 10 dkg majonéz, 1/2 dl tejszín, 1/2 citrom leve, só, bors, 1/2 csomó metélőhagyma, 1/2 csomó zöldpetrezselyem.
Hozzávalók:
A kelvirágot ugyanúgy megfőzzük és lehűtjük, mint a kelvirágsalátához. Közben a majonézhez keverőtálban hozzátesszük a tejszínt, a citrom megszűrt levét, habverővel simára keverjük.
Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és zöldpetrezselyemmel és hozzátéve a kelvirágrózsákat óvatosan, hogy össze ne törjön, műanyag salátakanállal, villával összekeverjük. Salátástálba téve egy félórára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt.
Megjegyzés:
Ugyanígy készíthetünk paradicsomos-majonézes kelvirágsalátát is, ha a majonézbe 2 evőkanálnyi paradicsompürékonzervet és egy kávéskanálnyi mustárt keverünk habverővel, mielőtt a kelvirágot beletesszük. Az ízesítés, fűszerezés ugyanaz,mint az előírásnál.
|