Kelvirág tartármártásban
2008.09.07. 17:33
Hozzávalók:
80 dkg kelvirág, 10 dkg majonéz, 1 kávéskanál mustár, 1 dl tejföl, só, bors, késhegyni porcukorr, 1/2 citrom leve, 1/2 dl fehér bor, zöldsaláta levelek béleléshez.
Elkészítése:
A kelvirágrózsákat ugyanúgy megfőzzük, lehűtjük és lecsepegtetjük, mint a kelvirágsalátához. Közben a majonézt a mustárral porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, habverővel simára keverjük. Megsózzuk, egy csipetnyi törött borssal, késhegyni porcukorral, egy fél citrom megszűrt levével ízesítjük és habverővel jól elkeverve hozzáadjuk a fehér bort. Ebbe a mártásba tesszük bele a teljesen lehűtött le lecsepegtetett kelvirágrózsákat, óvatosan összekeverjük benne és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Ekkor zöldsalátalevéllel kibélelt salátástálra halmozzuk fel, így adjuk asztalra.
|