Tejfölös kelvirágsaláta
2008.09.07. 17:40
Hozzávalók:
80 dkg kelvirág, 1 evőkanál majonéz, 1 kávéskanálnyi mustár, 2 db főtt tojás, só, bors, 1/2 citrom leve, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 1/4 dl édes tejföl.
A kelvirágot rózsákra szedve megfőzzük és lehűtve jól lecsepegtetjük. Közben a majonézt a mustárral keverőtálba tesszük, belereszeljük a 2 db lehűtőtt kemény tojást, habverővel simára keverjük.
Megsózzuk, borsozzuk, beleszűrjük a citrom levet, megszórjuk a finomra vágott metélőhagymával és elkeverjük. Hozzátesszük a kelvirágrózsákat, óvatosan, hogy ne törjön össze, jól elkeverjük. Egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük és ugyancsak hűtőszekrénybe tesszük a tejfölt. Ezt közvetlen a tálalás előtt keverjük a kelvirágsalátához és utánaízesítve azonnal asztalra adjuk.
Megjegyzés:
Ugyanezt tejföl helyett tejszínnel is készíthetjük, ebből azonban 3/4 dl is elég.
|