Majonézes csirágsaláta
2008.09.07. 17:56
Hozzávalók: 80 dkg csirág, 10 dkg majonéz, só, bors, 1/2 citrom leve, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 dl édes tejszín.
Elkészítése:
A csirágot ugyanúgy megfőzzük, lecsurgatva feldaraboljuk, mint a Csirágsalátánál. Közben porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük a majonézt, megsózzuk, megborsozzuk, beleszűrjük a citrom levét, majd habverővel simára keverjük. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és belekeverve a feldarabolt csirágot egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ugyancsak hűtőbe tesszük a tejszínt is. Ezt tálaláskor keverjük bele a csirágsalátába, ha kell, utánaízesítjük és azonnal asztalra adjuk. Tejszín helyett ízlés szerint tejföllel is tálalhatjuk, azonban ne legyen túl savanyú.
|