Saláták : Uborkasaláta paradicsommal és paprikával |
Uborkasaláta paradicsommal és paprikával
2008.09.07. 18:08
Hozzávalók:
80 dkg uborka, só, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, bors, 1 csipetnyi fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 20 dkg kisebb, tömött húsú paradicsom.
Elkészítése:
Az uborkákat meghámozzuk, jól megmosva vékonyra gyaluljuk. Megsózzuk, 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Közben egy porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük a vizet és ugyanannyi ecetet, megsózzuk kissé, borsozzuk, egy csipetnyi szétzúzott és finomra vágott fokhagymát teszünk bele és habverővel jól összekeverjük. Ezután a zöldpaprikákat megtisztítjuk, jól megmossuk és vékony szeletekre vágva, bő, forrásban lévő vízbe tesszük gyengén megsózva. A tűzről levéve fedővel betakarva 1 percig benne hagyjuk, majd szitán leszűrjük és jól lecsepegtetve teljesen lehűtjük. Most a kisebb paradicsomokat felszeleteljük. Ezt követően az uborkát kicsavarjuk a sóból, beletesszük a salátaecetbe, hozzátesszük a zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot, majd megszórjuk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymával és műanyag salátakeverő kanállal ,villával óvatosan összekeverjük, hogy össze ne törjön. Ha kell, utánaízesítjük és hűtőszekrénybe tesszük egy fél órára tálalás előtt.
|