Saláták : Különleges kevert uborkasaláta |
Különleges kevert uborkasaláta
2008.09.07. 18:15
Hozzávalók: 60 dkg uborka, 2 db főtt burgonya, 20 dkg kisebb tömött húsú paradicsom, 1 kis csomó metélőhagyma, 1 kis csomó petrezselyemzöldje, kevés fokhagyma, 1 evőkanálnyi ecet, 2 evőkanálnyi finom étoaj, 1 kávéskanálnyi mustár, só, bors, 1 db fejes saláta, 1 dl édes tejföl.
Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk és jól megmosva vékonyra meggyaluljuk és megsózva, összekeverve 2 órát állni hagyjuk hűtőszekrényben. Közben a főtt burgonyát vékony karikákra vágjuk, a paradicsomokat ugyancsak. Ezeket is jól előhűtjük.
Ezután a kis csomó metélőhagymát és a petrezselyemzöldjét a fokhagymával vágódeszkán finomra vágunk. Végül keverőtálba teszünk 1 evőkanálni ecetet, 2 evőkanál étolajat, mustárt. Megsózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a petrezselymet összevágva és habverővel jól elkeverjük.
Ezután beletesszük a sóból kicsavart uborkát, majd a friss paradicsomot, burgonyát. Óvatosan összekeverjük, hogy össze ne törjön. Egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverünk még egy nagy fej megmosott, előhűtött fejes salátát, kisebb levélkékre szaggatva. Ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk a tetejét.
|