Saláták : Uborkasaláta zöldpaprikával és újhagymával |
Uborkasaláta zöldpaprikával és újhagymával
2008.09.08. 07:12
Hozzávalók:
60 dkg uborka, 4 db zöldpaprika, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál ecet, egy csipetnyi fokhagyma, só, bors, 1 cs. újhagyma, ízlés szerint 2-3 db friss paradicsom, kávéskanálnyi mustár.
Elkészítése:
Az uborkákat jól megmosva, megtisztítva, vékonyra gyalulva, megsózva 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Most a paprikákat jól megmosva egy serpenyőbe téve sütőben addig sütjük, míg a héja kézzel leválasztható. A sütőből kivéve hideg vízbe tesszük, majd szitán lecsurgatva teljesen lehűtjük.
Ezután porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük az étolajat, az eceet, a szétzúzott, finomra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd teljesen simára keverjük. Előbb beletesszük a sóból kicsavart uborkát, majd vékony metéltre vágott zöldpaprikát, végül a jól megmosott, vékony szeletkékre vágott új zöldhagymát, zöldszárral együtt, csak éppen a végén levő túl haragoszöld részét vágjuk le róla. Végül az egészet óvatosan keverjük össze, műanyag salátakeverő kanállal, villával és utánaízesítve, öblösebb, üveg, vagy porcelántálba téve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Ízlés szerint 2-3 db felszeletelt friss paradicsomot is keverhetünk közé, egy kávéskanálnyi mustárral ízesítjük.
|