Saláták : Sült paprika ecet-olajban |
Sült paprika ecet-olajban
2008.09.08. 07:25
Hozzávalók: 12 db húsos zöldpaprika, 2 evőkanál finom étolaj, 2 evőkanál ecet, só, bors, egy csipetnyi metélőhagyma, vagy zöldpetrezselyem szóráshoz.
Elkészítése:
12 db nagy húsos zöldpaprikát egészben hagyva jól megmossuk és egy serpenyőben a sütőbe tesszük. Szárazon megsütjük úgy, hogy a vékony külső héja leválasztható legyen és a paprikák megpuhuljanak. A sütés időtartama közepes hőmérsékletű sütében 7-8 perc. A zöldpaprikák sütését a tűzhely lapján is elvégezhetjük, közepes hőmérséklet mellett úgy, hogy a megmosott paprikákat az előzőleg letisztított tűzhely lapjára (plattjára) tesszük ki és időnként megforgatjuk, hogy egyenletesen süljenek meg. Ha kissé színt kaptak, megpuhultak a paprikák, bő hideg vízbe szedjük át és külső burkát, a vékony hártyát eltávolítjuk róluk, majd szitán jól lecsepegtetjük.
Közben egy szélesebb üveg, vagy porcelán salátástálba két evőkanál finom étolajat és két evőkanál ecetet teszünk. Ezt megsózzuk, borsozzuk gyengén és teljesen simára keverjük. Ebbe egyenként megforgatjuk a paprikákat - ízlésesen elrendezzük a tálon és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Ízlés szerint egy csipetnyi vágott metélőhagymával, vagy zöldpetrezselyemmel szórjuk meg és úgy adjuk asztalra.
Megjegyzés: Ugyanezt készíthetjük úgy is, hogy a megsült paprikát cikkekre vágjuk - eltávolítva a magot és a magházát - és 20 dkg cikkekre vágott friss paradicsommal tálaljuk.
|