Saláták : Paradicsompaprika olajos hallal |
Paradicsompaprika olajos hallal
2008.09.08. 07:34
Hozzávalók: 60 dkg szép paradicsompaprika, 1 olajos halkonzerv, 1 evőkanál étolaj, 1 kávéskanál mustár, 1 egész citrom megszűrt leve, só, bors, 1 csomó metélőhagyma, 1 kávéskanál paradicsompürékonzerv, zöldsaláta levelek béleléshez, 2 db főtt tojás.
Elkészítése:
A paradicsompaprikákat megtisztítjuk, magvait, magházát eltávolítjuk és jól megmosva csíkokra vágjuk. Bő, forrásban lévő, gyengén sózott vízbe téve, fedővel betakarva, 1-2 percig állni hagyjuk levéve a tűzről. Utána leszűrjük, szitán lecsepegtetjük és teljesen kihűtjük. Közben az olajos halról (legjobb az olajos tonhal hozzá) az olajat keverőtálba öntjük, ha kevés, egy evőkanál olajat adunk hozzá. Beletesszük a mustárt, a citrom levét megszűrve, majd habverővel teljesen simára keverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy csomó finomra vágott metélőhagymával és egy kávéskanál paradicsompürékonzervet téve hozzá, habverővel simára keverjük. Ekkor beletesszük a paprikát, jól elkeverjük benne és végül elmorzsoljuk benne nagyobb darabokban az olajos halat. Zöldsalátalevelekkel bélelt üveg, vagy porcelán tálba tesszük,a tetejére 2 db kemény tojást reszelőn ráreszelünk és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük, úgy adjuk asztalra.
|