Saláták : Hagymás paprika- és zöldparadicsomsaláta |
Hagymás paprika- és zöldparadicsomsaláta
2008.09.08. 09:20
Hozzávalók:
6 db szép ecetes paprika, 8 db kisebb, ecetben eltett zöldparadicsom, 10 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál ecet, só, bors, kevés mustár, finomra vágott zöldpetrezselyem, esetleg kovászos uborka.
Elkészítése:
A 6 db szép ecetes paprikát kimagozzuk, csutkázzuk és vékony szeletekre vágjuk. Ugyancsak felszeleteljük a 8 db kisebb, ecetben eltett zöldparadicsomot. Ezt követően a hagymát vékony karikákra vágjuk, megsózzuk, majd összekeverjük és 10-15 percig állni hagyjuk a sóban. Közben egy porcelán, vagy zománcozott keverőtálba tesszük az olajat, ecetet az ecetes paprikáról, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és simára keverjük. Ebben előbb elkeverjük a sóból kicsavart hagymát, majd a zöldpaprikát és zöldparadicsomot és jól összekeverjük. Ha kell, utánaízesítjük - ízlés szerint egy kevés mustárt tehetünk bele - egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Vékony szeletekre vágott kovászos uborkát is keverhetünk el benne, ebben az esetben kevesebb paprikát és zöldparadicsomot veszünk hozzá.
|