Fűszeres gombasaláta
2008.09.08. 09:38
Hozzávalók:
30 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 babérlevél, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma, 3 dkg ecetes uborka, 1 kávéskanál mustár, 1 egész citrom megszűrt leve, csipetnyi citrom héja, só, bors, salátalevelek béleléshez. Finomabban: 15-20 dkg friss paradicsom
Elkészítése:
A gombát megtisztítjuk és jól megmosva, cikkekre vágva feldaraboljuk. Most egy lábasban az olajat felhevítjük, kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk, beleteszünk egy kis darab babérlevelet és a gombát erős tüzön, nyílt láng fölött 3-4 percig pirítjuk, megsózva, borsozva, gyakran kevergetve. A tűzről levéve kihűtjük. Közben a zöldpetrezselymet és a metélőhagymát az ecetes uborkával együtt finomra összevágjuk és hozzákeverjük a gombasalátához. Hozzáteszünk egy kávéskanálnyi mustárt, az egész citrom megszűrt levét és egy csipetnyi reszelt citromhéjat, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk, jól összekeverve egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Öblösebb üveg, vagy porcelán salátástálban tálaljuk, előbb zöldsalátalevelekkel bélelve ki a tálat. Kitűnő ez a saláta, ha tálalás előtt kisebb cikkekre vágott paradicsomot keverünk el benne.
|